Woning kopen

Woning kopen

Stel u wilt een woning kopen. Hoe ga je te werk? Natuurlijk kijk je bijna dagelijks op Funda. Dan tref je plotseling een woning aan waarvan echt je hart sneller gaat kloppen….

 

 

Hoe nu verder? Geen stress… Je belt ons op. Woonstrateeg Aankoopmakelaars is er voor jou! Rustig gaan we eerste eens heel even de feiten op een rij zetten. Heb je al eens echt goed laten kijken naar je financiĆ«le situatie? Als eerste gaat onze hypotheekadviseur even goed voor je na, wat er financieel mogelijk is en aan wat voor maandlasten je dan moet denken.

Onze makelaars nemen contact op met de verkoper of de verkopende makelaar om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de woning gezamenlijk te bezichtigen. Soms wordt de woning verkocht via een inschrijving en een open huis. Bij andere woningen kunnen we samen een bezichtiging inplannen.

Afhankelijk van de situatie van de aan te kopen woning en het financiƫle plan dat de hypotheekadviseur heeft gemaakt, bedenken we samen een strategisch plan om de woning te kopen. Jouw eigen aankoopmakelaar onderhandelt de beste prijs uit. Soms moet er direct een eindvoorstel gedaan worden. Ook dan (of wellicht JUIST DAN) is een eigen aankoopmakelaar hard nodig. De Woonstrateeg aankoopmakelaar heeft inzicht in de markt en een gigantische database ter beschikking met historische verkoopopbrengsten van vergelijkbare woningen. Daarnaast verkeert de makelaar bijna dagelijks in de situatie van het bieden op woningen en beschikt daarom over een uitgebreide ervaring. Alle makelaars binnen het team van Woonstrateeg makelaars buigen over een ervaring van tenminste 15 jaar.

Samen met de makelaar wordt het bod bepaald en wordt er onderhandeld over de prijs en overige voorwaarden zoals oplevering, roerende zaken, ontbindende voorwaarden en overige zaken.

Uiteindelijk vindt op de afgesproken dag de overdracht plaats op het kantoor van de notaris. Een feestelijke dag waar zowel jijzelf als de makelaar bij aanwezig is. En loop je daarna tegen vragen op? Aarzel niet en neem contact op met ons kantoor. Als vaste relatie van Woonstrateeg makelaars ben je ook na overdracht altijd van harte welkom met alle vastgoedvragen. zowel m.b.t. de gekochte woning als over overige vastgoedzaken.