Frequent Asked Questions

Frequent Asked Questions

Wat is Woonstrateeg Makelaars?
Woonstrateeg Makelaars is een samenwerkingsverband van enkele onafhankelijk makelaars. De naam / formule Woonstrateeg Makelaars is eigendom van en onderdeel van Tol Makelaardij te Amsterdam. Aangesloten makelaars zijn autonome kantoren, welke werken onder toezicht van Tol Makelaardij.
Met wat voor soort makelaars wordt gewerkt?
Alle aangesloten makelaars zijn als onafhanklijk kantoor al vele jaren werkzaam als makelaar. Alle officiƫle taxaties (zowel NWWI gevalideerd als niet gevalideerde taxaties) worden verzorgd door officieel gecertificeerde taxateurs
Wat zijn de tarieven voor verkoop bemiddeling / verkoopmakelaar?.
Onze tarieven voor voor het optreden als verkoopmakelaar zijn over het algemeen zeer scherp. Dit komt mede doordat meerdere verkoopmakelaars de krachten kunnen bundelen en zo bepaalde diensten bij het verkopen van een woning voordeliger kunnen verzorgen. De exacte kosten zijn zo op voorhand niet direct aan te geven. Het hangt van het te verkopen object af. Als we bij u zijn geweest, om uw woning te bekijken, ontvangt u geheel kosteloos een verkoopadvies en gratis een waardebepaling van de woning. op dat moment kunnen we ook naukeurig de kosten vermelden welke met de verkoop van de woning gemoeid zijn. Het hangt vaak af van de volgende zaken: Hoeveel tijd schatten wij in dat het verkopen duurt. Hoe uitgebreid wilt u de presentatie? Kunt u nog zaken zelf doen? Moet onze professionele fotograaf de foto’s maken, of wilt u zelf foto’s maken? Al deze facetten willen we graag samen met u bespreken. Uiteindelijk komen we tot een samenwerking, waar zowel u als wij ons prettig bij voelen.

Feitelijk is het van een groter belang dat uw woning op de meest ideale manier wordt verkocht, tegen een zo hoog mogelijke prijs en met de beste condities. Daar heeft u aan het einde meer aan, dan een iets lagere courtage. Per saldo bent u dan duurder uit.

Waar staat mijn woning nu te koop. Is dit bij Woonstrateeg Makelaars of de lokale makelaar?.
Uw woning staat in de verkoop bij uw eigen lokale makelaar. Deze heeft via de samenwerking wel aanvullende mogelijkheden om uw woning zo goed mogelijk te presenteren. De samenwerking geeft enkele kostenvoordelen waardoor de verkoop efficiƫnter en voordeliger voor u kan worden verzorgd. Uw lokale makelaar zal het contact met u onderhouden en is uw eerste aanspreekpunt. Heeft u vragen, waar deze geen antwoord op kan geven, dan kunt u ook altijd Tol Makelaardij raadplegen of reageren per E-mail via info@woonstrateeg.nl. Zo heeft u meer mogelijkheden om contact te onderhouden, dan via reguliere kantoren, en bent u verzekerd van adequate oplossingen.
Kan woonstrateeg Makelaars ook NWWI-taxaties verzorgen?
Ja, in de omgeving van Hoofddorp, Amsterdam, Haarlem en Bollenstreek en omgeving worden taxaties verzorgd door Tol makelaardij, het bedrijf waar de formule van Woonstrateeg Makelaars onder valt. Via ons landelijke taxatiebureau kunnen daarnaast ook taxaties in andere delen van Nederland worden verzorgd, tegen een bijzonder scherp en vooraf bepaald tarief. Wij hebben overeenkomsten gesloten met meer dan 200 taxateurs, door geheel Nederland. Zo kan elke woning, waar dan ook in Nederland door een lokale taxateur worden getaxeerd.

Terug naar boven

Verzorgt Woonstrateeg makelaars ook aankoopbemiddeling?
Woonstrateeg Makelaars verzorgt uitgebreide aankoopbemiddeling en is dus naast verkoopmakelaar ook vaak aankoopmakelaar. Om belangenverstrengeling te voorkomen, gaat dit niet samen. Zo zal het nooit voorkomen dat de eene woonstrateeg als aankoopmakelaar met een andere aangesloten woonstrateeg als verkoopmakelaar onderhandelt. Indien u begeleid wordt door een woonstrateeg bij de aankoop van een woning, en u vind uw droomhuis bij een andere woonstrateeg, dan zal een collega makelaar, geheel buiten het concept van Woonstrateeg Makelaars ingeschakeld worden om u bij de aankoop te begeleiden.